Kijelző, a laptop ablaka

          Használt laptop vásárlásakor általában a legkisebb figyelmet kapja a készülék kijelzője. Jobban kellene azonban ügyelni annak minőségére, méretére, hiszen ezt a felületet nézzük manapság a legtöbbet.

Kijelző típusok

          A kijelzők között nagyon sok eltérés lehet. A legszembetűnőbb a képátló. Ez az, amit a hétköznapi felhasználó is rögtön észrevesz. Azonban vannak sokkal fontosabb jellemzői a kijelzőknek. Többek között külön figyelmet érdemelhet a kijelző felülete, de a színhűsége is. Használt laptop vásárlásakor észrevehetjük, hogy a cégek általában üzleti használt laptopokat kínálnak vételre. Ez azért van, mert ezeket előtte többnyire cégek használták irodai környezetben, irodai szoftverekre. A cégek szeretnek újabb és újabb eszközökkel dolgozni, így továbbadják már 1-2 éves használt notebookjaikat.

Matt, fényes kijelző, melyiket válasszuk?

          Ha a használt notebookok piacán szétnézünk, láthatjuk, hogy a legtöbb üzleti használt laptop matt kijelzős. Felmerülhet a kérdés, hogy mégis miért van így?

Különbségek és hasonlóságok

A két típus azonos kijelzőpanelt használ, a kulcs a borítás. A kijelzők alapvetően fényesek, így a fényes kijelzőkön értelemszerűen nincs semmiféle borítás. A matt kijelző azonban fedve van egy tükröződésgátló réteggel, ezzel csökkenhet a zavaró csillogás és tükröződés. Ezek a felületek tökéletesek a nagyobb fényű helyiségekben, hiszen kisebb a visszaverődés. Jól használhatóak irodában, üzleti felhasználásra. A matt borítással azonban fényerőt, kontrasztot és színhűséget vesztünk. Ezek akkor lehetnek fontosak, hogy ha valamilyen tervezői munkát szeretnénk végezni az eszközön (grafikai munka, fotó vagy videó editálás). Hiszen ezeknél a folyamatoknál kiemelten fontos, hogy a valóságoshoz közelálló képet láthassuk.

Természetesen, ha az irodában, a cégnél mindenki tervezői munkát lát el, akkor nem egyértelmű, hogy matt kijelzős üzleti laptopokat választanak. A vásárláskor azt kell mindig szem előtt tartani, hogy mire van igényünk, szükségünk, és az alapján kell keresgélni. Mindig ki lehet kérni az eladók véleményét és segítségét.

Garanciával használt laptopot? Itt megfogod az Isten lábát!

          A használt laptopok esetében kiemelten fontos lehet, hogy tudd, hová fordulj felmerülő problémával. Ha magánszemélytől vásárolsz, ő egy-két hét után már nem vállal felelősséget az eladott termékért. Nem úgy a hivatalos cégek. A Jebeto például garanciával adja a használt laptopokat, így sosem hagy magadra.

Használt laptop budapesen

          Azon kívül, hogy használt laptopot garnciával érdemes vásárolni, ajánljuk a Jebetot mindenkinek, aki Budapesten keresgél.

          Ha tehát használt laptopot Budapesten keresel, ráadásul a garanciának is örülnél, na meg a minőségi termékeknek, válaszd a Jebetot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.