Nem egyszerű a kérdés, hogy a HMV tároló hőszivattyúhoz megtérülő befektetés lenne-e vagy egyáltalán mekkora szükség van rá. Azt már bizonyára mindenki tudja, hogy a hagyományos hőszivattyúk a fűtés és a hűtési funkció mellett, melegvizet is előállíthatnak. Ebben úgy mond nem sok újdongás van. Ami az újdonság az az, hogy manapság már léteznek olyan hőszivattyúk is, amelyek kifejezetten HMV előállítására specializáltak.

Az mai ember talán egyik legalapvetőbb teendője, hogy fizeti a havi rezsi számlákat. Fizetéstől függően persze, de általában, ha lehet spórolni ezeken a kiadásokon, akkor nincs olyan ember, aki ne akarná ezt megtenni. Egy hőszivattyú éppen ezért lehet nagyon jó befektetés a jövőbe.

Milyen szempontoknak kell, hogy megfeleljen egy HMV tároló hőszivattyúhoz?

Értelemszerűen egy HMV tároló hőszivattyúhoz kapcsolódik, ez eddig nem nagy megfejtés, de akkor mégis mik azok fontos szempontok?

  • Az első és a legfontosabb a hatékonyság: A hőszivattyú gyárilag 55 C fokos vizet állít elő, még energiatakarékosan. A HMV-t viszont szeretik 55 C fok fölé vinni, ami egyébként felesleges, hiszen ilyen fokos vízzel nem lehet fürödni. Ekkor pedig már a gazdaságosság romlik.
  • Hűtőközeg: A hőszivattyúba töltött hűtőfolyadék fajtájától függ, hogy mi az a kompresszió, amelyet elbír a klíma gáz. Fontos tisztában lenni azzal, hogy minél sűrűbb ez, annál jobban kinyerhető a melegvíz hőmérséklet.
  • Puffertartály: Melegvíz tárolására értelemszerűen olyan tartályok a megfelelők, amelyek nem rozsdásodnak. A hőcserélő mérete pedig meg kell egyezzen a hőszivattyúéval. Másképp sosem lesz elegendő melegvíz.
  • Legionella: A HMV tartály alkalmas kell legyen arra, hogy hetente 60 C fok fölé emeljük a hőmérsékletet, hogy védekezni lehessen a legionárius betegségek ellen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.